Untuk keterangan lanjut, sila hubungi Hidayah (SID: 1088306) di talian 013-6448443(SMS/Whatsapp).

Thursday, January 23, 2014



Apa itu Alfalfa ?
Alfalfa atau dalam bahasa saintifiknya , Medicago Sativa merupakan tanaman organik di California yang bebas daripada pestisid, , herbasid dan menggunakan baja kompos . Dikenali juga sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar, dan akarnya boleh mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi . 

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya diasaskan oleh Dr. Shaklee sekitar tahun 1950 an. Alfalfa merupakan tumbuhan yang kaya sengan nutrisi dan telah digunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun. Dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim, dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyamai segelas susu.



Khasiat Alfalfa Complex Shaklee :

1. Mencuci hati, darah dan usus- Mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin daripada badan, membersihkan hati, usus , darah serta mencantikkan kulit dan memelihara kesihatan otot.
2. Melawan Alahan- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif , kulat, bau badan dan kulat air dengan berkesan
3. Sangat bagus untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung perut, ulser , gastrik, hepatitis dan sembelit
4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak , mengurangkan kolestrol , mencegah penyakit jantung, strok , dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
5. Melawan tumor - Makan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan , dengan memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
6. Melegakan keletihan - melegakan keletihan dan salah satu rawatan kebanyakan penyakit
7. Mencegah atau merawat atritis serta kesakitan.
8. Pencetus susu ibu- memperbanyakkan penghasilaan susu ibu.
9. Sebagai perapat dan dikenali sebagai kacip fatimah moden.

Siapa Yang Memerlukan Alfafa?

-Ibu menyusu
-Penghidap Kanser
-Wanita & lelaki
-Orang yang ingin kurus
-Penghidap resdung
-Dan lain-lain.


Promosi Alfalfa berbaki lg 3 hari.. Jom order skrg!!

Sunday, January 19, 2014

Khasiat GLA Complex SHAKLEE


Seringkali kita dengar tentang EPO kan? iaitu Evening Primrose Oil... Even kat pasaran pun, semuanya tentang EPO... tapi tahukah anda, bahawa EPO tu sebenarnya membawa khasiat GLA, iaitu Gamma-Linolenic Acid... dan EPO yang berada di pasaran, kebanyakannya hanya mempunyai 7 - 10% khasiat sumber asli GLA...

GLA COMPLEX daripada Shaklee dihasilkan daripada Borage Seed (17 - 25% khasiat sumber asli GLA). Borage mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding dengan EPO. Ianya juga adalah 3 kali lebih tinggi dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. 



Siapakah yang memerlukan GLA Complex?
✔ Mereka yang mengalami PMS
✔ Mereka yang mempunyai kitaran haid yang tidak tetap
✔ Mereka yang mempunyai masalah cyst
✔ Mereka yang ingin mendapatkan zuriat
✔ Mereka yang ingin cantik

Bagaimana GLA bertindak (Khasiat + Kelebihan)?
✽ Merupakan herba tradisi yang dipercayai turun temurun, terutama di kalangan orang barat
✽ Membantu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, meringankan kebas urat saraf
✽ Membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita
✽ Membantu memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air, sakit payudara
✽ Memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi
✽ Pengambilan jangka panjang membantu melambatkan penuaan untuk kelihatan lebih muda
✽ Memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
✽ Merupakan anti-oksidan yang membantu meningkatkan sistem imun tubuh
✽ Membantu menghalang pertumbuhan kanser dan sel tumor
✽ Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, tinea, kurap
✽ Meringankan sakit dan bengkak akibat rheumatisma, athritis
✽ Merendahkan paras gula dalam darah
✽ Menghalang penambahan berat badan dengan berkesan
✽ Merendahkan paras kolesterol LDL
✽ Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah
✽ Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur
✽ Memperbaiki keadaan kanak-kanak autisma, sukar memberi tumpuan dan hiperaktif
✽ Memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk capai bentuk badan menarik


Dapatkan GLA Complex hari ini dengan harga yang menarik!!

Hidayah | 0136448443
SID: 1088306


Friday, January 17, 2014

Nasi Dagang Terengganu


Hye sayang2 semua.. Petang ni saya nk share resepi nasi dagang Ganu.. Pioorrrrr dari Ganuuuuu.. Sluurrrpppppp

Bahan-Bahan Untuk Membuat Nasi Dagang 

3 Cawan Beras Siam 
1 Cawan Beras Pulut 
2 Cawan Santan Cair 
2 Cawan Santan Pekat 
4 Ulas Bawang Merah(dihiris halus) 
1 Inci Halia(dihiris halus) 
Sedikit Alba 
Garam Secukup Rasa

Bahan-Bahan Untuk Membuat Kuah Nasi Dagang Terengganu:

1 Ekor Ikan Tongkol(dikukus) 
1 Mangkuk Santan 
2 Sudu Besar Rempah 
10 Ulas Bawang Merah} 
1 Ulas Bawang Putih } 
½ Inci Halia } Dikisar 
½ Inci Lengkuas } 
3 Keping Asam 
5 Sudu Besar Cili Giling 
Sedikit Cili Padi 
Garam,Perasa Ajinomoto dan Manisan(Gula Melaka) Secukup Rasa

Cara:Cara-cara Membuat Nasi Dagang: 

Beras dan beras pulut yang telah direndam selama 6 jam ditoskan dan kemudian dikukus selama 1/2 jam.Angkat dan masukkan santan cair serta digaul rata dan dikukus sekali lagi hingga masak.Angkat dan masukkan santan pekat,alba,bawang merah,halia dan garam secukup rasa.Bahan-bahan ini kemudiannya digaul rata.Nasi Dagang Terengganu sudah siap dimasak dan sedia dimakan. 

Cara-cara Membuat Kuah Nasi Dagang Terengganu: 

Kacau santan hingga mendidih.Kemudian masukkan cili giling,bahan-bahan yang dikisar,rempah dan asam keping.Kemudian,masukkan ikan yang telah dikukus serta cili padi.Biarkan ia mendidih dengan api yang perlahan.Kemudian,masukkan garam,perasa Ajinomoto dan manisan secukup rasa.Biarkan kuah itu menjadi agak pekat.Kemudian,kuah sedia dimakan bersama-sama dengan Nasi Dagang Terengganu 
Cadangan Hidangan:Hidangan ini boleh dihidangkan untuk 8 orangTambahan:1.Lebih menyelerakan dimakan bersama dengan acar timun 
2.Bagi mereka yang tidak makan ikan tongkol,mereka boleh menggantikan ikan kembung 
3.Gulai ayam dan gulai daging juga boleh dimakan bersama-sama dengan Nasi Dagang Terengganu

Selamat mencuba :)

Sumber: Orang lama

Tuesday, January 14, 2014

Hantaran Kahwin

Hye korang!!
Selamat petang!!
Lagi 2 hari genap usia perkahwinan kami 2 bulan.. Alhamdulillah syukur.. 
Okeh, ptg2 camni sy nak share hasil kreatif makcik saya siapkan hantaran kawen dari saya untuk suami saya.. Terpaksa mintak jasa baik mkcik utk setelkan hantaran sbb nak buat sendiri x sempat!! Mcm bz benor je bunyi nye.. haha..
Malas nk nulih panjang2.. 
Nah tengok gambo..




Simple je semua ni.. Tapi nice jugak la.. hehe.. 

* Kalau berkenan leh curi idea ni ye.. Saya izinkan.. :)

Kelebihan dan Khasiat ESP SHAKLEE

Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?
Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.
Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!


Apa itu ESP?
ESP adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

Ramuannya ESP:
Kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah.
Satu tin ESP (1kg) dihasilkan dari 30 kilogram kacang soya.
Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang utama perlu anda tahu:

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita
Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

 3. Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal
Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

 4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser darip merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.


 5. Memulih Dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif
Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan member tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

 6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

 7. Meningkatkan Keupayaan Memori
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.


Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.
Untuk order dan dapat harga diskaun, boleh sms/wasap saya.
Hidayah
SID:1088306
013-6448443

Salam Maulidur Rasul 1435H | 2014





Sedar atau tidak , kita sekarang sudah berada dalam bulan Rabiulawal bagi tahun Islam .. 
Salam Maulidur Rasul 1435H kepada sahabat blogger , sahabat rapat , keluarga dan seluruh umat Islam didunia .. 

Alhamdulillah kita masih lagi diberi peluang untuk meraikan Maulidur Rasul 1435H .. Marilah berselawat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW ..


Friday, January 10, 2014

DIY: Seni Bekas Telur

Hollaa semua!!!

Selamat Petang!!
Ni dia satu lagi kerja kreatif yang sangat kreatif!!

Bekas telur!! 
Kalau beli telur satu papan tu jangan di buang bekasnya sbb ianya sangat berguna!!
Recycle then buat frame yang cantik lagi menarik dan da boommmm!!

Tengok pic bawah ni step by step:


Rasanya kalau x cerita pun dah paham kot kalo korang kreatif kan?

So, ape lagi.. cuba la buat.. Benda xde membazir pun kalau x jadi..

Selamat mencuba!!

Thursday, January 9, 2014

DIY: Family Tree

Assalamualaikum..

Gud morning semua!!!

DIY ni dah jadi trend skrg kan.. Nak2 kalo jenis tangan lembut tu.. Tangan je lembut oke.. bukan orangnye.. (untuk laki la) hehe.. Gegirl kalau tangan lembut ni memang satu anugerah la kan! Semua benda yang kretif boleh buat.. Syok sebenarnya boleh buat benda2 kreatif ni.. Satu kepuasan!!

Oke2.. kalo korg kretif korang pun boleh buat.. Family tree ni selalunya org wat time wedding.. 


Ni Family tree time wedding kawan tempat keje, Wani.. Sila abaikan 3 org tu okey.. haha.. Jangan marah ye Madam Zana. Cantik!!

Yang bawah ni idea Family tree yang korang boleh nak conteng kt wall korang sendiri.. Bagi yang rumah besar dan dinding tu kosong, boleh la buat.. Jimat dan puas hati nantitengok hasilnya.




Cantik kan?? Selamat mencuba ye pada sape2 yang nak cuba buat tu.. 

Wednesday, January 8, 2014

Ketahui Cyst dan Fibroid serta cara mengatasinya dengan SHAKLEE

Assalamualaikum..

Saya baru je dapat berita x baik dari kawan saya. Doc saspek dia kene CYST!! Macam batu jatuh atas kepala katanya!! Yela.. Semuanya tiba2.. So, kat sini saya nk share ngn korang semua tntang cyst ni..


APAKAH CYST?
Cyst adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Kebanyakan kes-kes lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala dan hanya peratusan kecil kes-kes yang memerlukan rawatan perubatan. Ia dikategorikan mengikut di mana mereka membesar dalam rahim. Beberapa kajian menunjukkan bahawa sehingga 75% wanita akan mengalami cyst di sepanjang hayat mereka.



Cyst mengandungi udara, cecair, atau bahan separa pepejal, manakala fibroid adalah terdiri daripada bahan berserat, yang menjadikan mereka tumor. Akibatnya, mereka juga dirujuk sebagai "ketumbuhan fibroid," "fibrolids," "myomas," atau hanya "fibroid." Pelbagai saiz daripada kira-kira 0,04 inci (1 mm) kepada kira-kira 8 inci (20 cm) atau lebih.

APAKAH PUNCA FIBROID??
Punca fibroid belum ditentukan, tetapi ada kaitan dengan pengeluaran estrogen dalam badan wanita. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif, dan yang sedia ada fibroid mungkin mula mengecut selepas putus haid. Ia boleh jadi tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah kepada kenaikan rahim, tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi.

Gejala-gejala
Kebanyakan wanita yang mempunyai ketumbuhan fibroid tidak mempunyai gejala sama sekali. Antara gejala yang biasa dialami termasuk kesakitan, pendarahan yang berlebihan semasa kitaran haid, sembelit atau perut kembung, dan perubahan dari segi kekerapan kencing.






Jenis-jenis cyst fibroid ditentukan oleh di mana fibroid tumbuh dalam rahim:

Fibroid 1.Intramural, yang tumbuh di dinding rahim, jenis yang paling biasa. Mereka boleh menyebabkan rahim bengkak, dan kadang-kadang menonjol sama ada ke dalam atau di luar rahim.
Fibroid 2.Submucosal, juga dikenali sebagai fibroid submucous, biasanya yang paling mungkin menyebabkan gejala-gejala yang ketara. Fibroid ini adalah dijumpai dalam lapisan uterus dan boleh melanjutkan di dalam rahim sendiri. Hasilnya, submucosal fibroid boleh menyebabkan pendarahan semasa haid.
Fibroid 3.Subserosal, juga dipanggil fibroid subserous tumbuh di luar rahim. Fibroid ini sering menyebabkan gejala-gejala yang paling sedikit, tetapi boleh berkembang menjadi sangat besar. Sesetengah fibroid subserosal menjadi begitu besar sehingga seorang wanita boleh kelihatan seperti mengandung enam bulan.

CADANGAN VITAMIN


Dalam satu kajian, dipercayai pengamalan herba dan makanan tambahan juga dapat mengecutkan kewujudan cyst dan fibroid ini. ambil 1,000 hingga 2,000 miligram Vitamin C, 150,000 IU beta karotena, 400 mikrogram selenium, dan 30 miligram zink setiap hari sehingga cyst fibroid hilang. 

TESTIMONI



InsyaAllah.. Allah tidak menurunkan penyakit tanpa penawarnya kan?? Selain berdoa, kita juga digalakkan untuk berikhtiar.. Mudah-mudahan, Allah akn bantu kita permudahkan urusan kita..

Berminat dengan produk ini?? Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di talian 0136448443.. boleh pm/wassap.. Saya sedia bantu anda.. 


Tuesday, January 7, 2014

Rahsia disebalik Rumput Alfalfa


Assalamualaikum..


Banyak yang anda tidak tahu.
Dikenali sebagai Madicago Sativa . Nice name.  





Khasiat Alfalfa Complex Shaklee :

1. Mencuci hati, darah dan usus- Mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin daripada badan, membersihkan hati, usus , darah serta mencantikkan kulit dan memelihara kesihatan otot.
2. Melawan Alahan- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif , kulat, bau badan dan kulat air dengan berkesan
3. Sangat bagus untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung perut, ulser , gastrik, hepatitis dan sembelit
4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak , mengurangkan kolestrol , mencegah penyakit jantung, strok , dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
5. Melawan tumor - Makan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan , dengan memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
6. Melegakan keletihan - melegakan keletihan dan salah satu rawatan kebanyakan penyakit
7. Mencegah atau merawat atritis serta kesakitan.
8. Pencetus susu ibu- memperbanyakkan penghasilaan susu ibu.
9. Sebagai perapat dan dikenali sebagai kacip fatimah moden.



Siapa Yang Memerlukan Alfafa?
-Ibu menyusu
-Penghidap Kanser
-Wanita & lelaki
-Orang yang ingin kurus
-Penghidap resdung
-Dan lain-lain.

Dah tau khasiat Alfalfa ni kan.. So ape lg.. Jom sama2 sihat dgn Alfalfa..

Resepi Creamy Carbonara Termudah!!

Assalamualaikum..

Selamat pagi!!

Setiap pagi mesti terpikir nak masak ape utk breakfast!! Ini la rutin bila dah jadi wife mithali neh.. Hehe.. InsyaAllah.. Doakan saya ye.. 

Jenguk2 dapur tengok ada la bahan2 nak buat carbonara.. Hasben saya ni simple.. Masak je ape pun janji ada rasa dan sodap!! Itu semestinya lah.. huhu..

Ni saya nak share resepi saya.. Resepi saya sendiri okeh.. Korang boleh nk try sbb rasa pun not bad.. Encik Hasben kata sedap dan berlemak!! Selagi dia kata sedap tu maknanya sedap la tu.. hehe

Bahan-bahan:

1 biji bawang besar (potong dadu)
2 ulas bawang putih (potong dadu)
1 botol Prego Creamy Carbonara
Mushroom - terpulang nak letak banyak mane (hiris nipis)
1 cawan fresh milk
sosej (hiris nipis)
ayam (potong kecil2)
serbuk perasa (terpulang nak letak ke x nak)
Fettucini
Minyak untuk menumis

Cara membuat:

1. Rebus Fettucini dulu smpai lembut. Dah lembut toskan.
2. Tumiskan bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau.
3. Masukkan Prego Creamy Carbonara. Korang boleh kurangkan kalau setakat masak untuk 2 org tu.. Xyah membazir.. Hehe.
4. Masukkan susu kemudian kacau. Nanti korang leh nampak betapa creamynya dia..
5. Masukkan ayam, mushroom dan sosej.
6. Last sekali masukkan perasa. Yang ni terpulang pada korang la nak rasa macamne..

Siap!!!

Ha... Senang je kan.. X perlukan banyak bahan pun.. 



*sorry gambar dah siap xde.. Xsempat nak ambik gambar.. Encik asben dah makan dulu.. Xtahan ngn bau katenye.. hehe

Selamat mencuba!!

Monday, January 6, 2014

Ubat Resdung Mujarab

Assalamualaikum..

Malam2 mcmni saya nak share pasal ubat resdung paling mujarab bagi saya.. Nak dijadikan cerita..Encik Hasben ni mmg dari dulu lagi ada masalah resdung.. Tapi biasala degil xnak makan ubat.. Jenuh gak la membebel kan..

Lepas majlis kawen kitorg hari tu.. Mak saya suggestkan ambik ubat ni.. Super Resdung.. 



Tak sampai sebulan makan benda alah ni, Alhamdulillah resdung dah kurang.. Jarang dah dengar Encik Hasben bersin2.. Parut kt muka pun dah kurang..

Itu cerita Encik Hasben.. Cerita saya plak.. 

Saya makan jugak ubat ni.. Ni semua semata2 sebab nak makan makanan seafood dan budu.. hihi.. Fyi, saya ni penggemar seafood dan budu tegar.. Hahaha.. Almaklumlaaa dari kecik lagi dah kenal budu ni.. hehe
Selepas makan ubat ni, saya xde lagi alah pada budu.. Best je makan.. xyah nak pikir gatal2 dah..

Sampai skrg, kitorg masih lagi makan ubat ni.. 
InsyaAllah dengan izinNYA, sakit resdung tu boleh diubati. 


Kepada yang mencari2 ubat resdung tu boleh la cuba ubat ni dan set resdung shaklee.. (klik sini).. InsyaAllah mujarab..

Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. 
Tanggal 16.11.2013 dengan rasminya saya bergelar isteri kepada encik suami 
Abdull Khair bin Kamaruddin.. 




Semoga ikatan yang di bina akan berkekalan until Jannah.
InsyaAllah..

* Thanks to Rins Suzana sbb sponsor baju yg sangat gojes itu 

* Nak tgok majlis resepsi tunggu next entri ye..




Sunday, January 5, 2014

Ubat mujarab untuk melegakan batuk dan sakit tekak

Sekarang ni cuaca tak menentu. Aku tengok ramai pulak yang kena selsema dan demam sejak akhir-akhir ni. Aku pun baru je baik dari demam selsema. Kalau dah selsema tu biasa la batuk-batuk, ade kahak, sakit tekak. Memang rasa tak selesa, tambah-tambah bila waktu bekerja. Bagi aku la, kalau aku sakit tekak aku akan makan gula-gula hacks.

Biasanya lepas tu rasa lega sket tekak aku. Aku rasa lagi berkesan daripada Strepsils. Ni cuma pendapat aku la. Kalau nak tau, cuba la sendiri.

Apepun, aku nasihatkan korang banyakkan minum air masak. Kalau selsema tu, pakai la mask untuk kurangkan risiko jankitan kat orang lain. Kalau rasa-rasa tak sihat cepat-cepatlah jumpa doktor ye.

Resepi Ikan Singgang Terengganu


Ikan Singgang


1 ekor ikan Aya/tongkol atau ikan Kembong 
¼ inci Lengkuas 
4 hiris kunyit hidup atau satu sudu kecil serbuk kunyit 
2 ulas bawang merah 
1 ulas bawang putih
3 keping asam gelugor 
2 biji cili hidup dipatahkan 

garam secukup rasa 
air secukupnya

Rebuskan semua bahan sekaligus sehingga ikan masak.
Boleh ditambah gula jika sukakan rasa lebih manis.




Selamat Mencuba!!

SET ASAS BERSALIN SHAKLEE




Zinc 
● mempercepatkan luka sembuh dalaman dan luaran
● Elak rambut gugur
● Kandungan protein yg tinggi sama sptbikan haruan

Vitamin C
● Penting dlm pembinaan semula tisu yg koyak semasa bersalin
● Meningkatkan imuniti ibu utk elakkan jangkitan dari luka bersalin
● Memelihara kalenjar dr tekanan & kecerdasan termsok kalenjar susu

Vitalea
● Membentuk sel darah merah utk ganti yg hilang lpas brsalin
● Membantu ibu cergas & bertenaga dlm proses berpantang
● Membantu ibu dapat 100% zat yg ibu tdk dpt dr makanan krn proses pntang mkn yg dilalui oleh ibu.

B Complex
● Elakkan meroyan dan anti stress
● Mengandungi asid folic yg diperlukan utk bentuk sel dan tisu baru
● Menukarkan kalori kpd energy utk elakkan ibu mnjadi gemuk
● Memberi stamina dan tenaga utk ibu brjga malam mnjga bayi


Set Bersalin Asas dapat membantu ibu berpantang untuk:

◆ Menyembuhkan luka dalaman dan luaran dgn cepatn
◆ Membantu ibu dapat 100% nutrient yg diperlukan semasa berpantang
◆ Memberi stamina dan tenaga utk ibu brjga malam mnjga bayi
◆ Meningkatkan imuniti ibu utk mengelakkan ibu mendapat jangkitan dari luka bersalin

pm/wassap utk lebih details.. 

Hidayah
1088306
0136448443

Friday, January 3, 2014

Promosi Alfalfa SHAKLEE

Assalamualaikum..

Saya nk share sikit maklumat pasal Alfalfa ni sempena promosi bulan ni.. Byk sgt kelebihan yg korg perlu tahu.. 


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi
Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

1001 Fungsi Alfalfa*:

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Pm/wassap utk lebih details.. Jgn syg duit demi kesihatan.. 

Hidayah
1088306
0136448443

Thursday, January 2, 2014

ESP SHAKLEE menjadi pilihan masa kini.

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Alhamdulillah masih lagi diberi peluang untuk bernafas.. Kepada yg bekerja selamat bekerja.. Hari pertama kerja di tahun baru ye.. Ok, hari ni saya nak share sikit kelebihan ESP (Soy Protein Isolate Powder) SHAKLEE dan tips untuk pengambilan ESP ni.. Sangat owsem tau!! X rugi kalau korang ambik supplement ni.. 



Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot? 

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam 
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum 
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. 
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit 



Tips Pengambilan ESP SHAKLEE.

  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.
Mudah je kan?? Ok, untuk pengetahuan semua, ESP ni serbuk bukan pil ye.. (tengok bekas dia pun dah tau kan) hehe.. So, ESP ni ada resepi bancuhan sendiri tau.. Terpulang pada diri masing2 la.. Kalau nak tau bancuhan tu tunggu next entri or pm saya ye.. :)


So, ape tunggu lagi.. semua nak sihat.. semua nak cantik kan?? Jom order ESP SHAKLEE ni.. Sangat tidak rugi!! 

Pm/wassap saya untuk dapatkan best price!! InsyaAllah sy akn bg yg terbaik utk anda..

Nor Hidayah
1088306
0136448443

Wednesday, January 1, 2014

SET SHAKLEE UNTUK KANAK-KANAK

Assalamualaikum..

Kpd ibu-ibu yang susah hati dengan kesihatan anak yang selalu demam, selsema dan seangkatan dengannya.. Meh sini.. Meal Shakes dan Omega Guard ada jawapannya..






















pm/sms/wassap saya untuk tahu lebih lanjut..

NOR HIDAYAH
1088306
0136448443

Set Bajet Shaklee

Assalamualaikum..

Welcome 2014!! Selamat tahun baru ye semua.. Selamat menempuh cabaran 2014 ni ye.. Semoga 2014 ni membawa 1001 rahmat untuk semua..


Kepada yang nak dapatkan Produk Kesihatan Shaklee,anda boleh terus pm/wassap saya..

Dapatkan:-
 Set Kesuburan
 Set Menyusu
 Set Berpantang
 Set Kurus
 Set Menaikkan Berat Badan
 Set Kehamilan
 Set Kecantikan
 Set Alergik/Resdung/Ekzema
 Set Kanak kanak
 Set Penjagaan Wajah
 Set Penjagaan Rambut
 Set Rambut Gugur/Rambut beruban


















Jom pm laju-laju.. Harga kasih sayang menanti anda

NOR HIDAYAH
1088306
0136448443
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...