Untuk keterangan lanjut, sila hubungi Hidayah (SID: 1088306) di talian 013-6448443(SMS/Whatsapp).

Thursday, January 23, 2014Apa itu Alfalfa ?
Alfalfa atau dalam bahasa saintifiknya , Medicago Sativa merupakan tanaman organik di California yang bebas daripada pestisid, , herbasid dan menggunakan baja kompos . Dikenali juga sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar, dan akarnya boleh mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi . 

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya diasaskan oleh Dr. Shaklee sekitar tahun 1950 an. Alfalfa merupakan tumbuhan yang kaya sengan nutrisi dan telah digunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun. Dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim, dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyamai segelas susu.Khasiat Alfalfa Complex Shaklee :

1. Mencuci hati, darah dan usus- Mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin daripada badan, membersihkan hati, usus , darah serta mencantikkan kulit dan memelihara kesihatan otot.
2. Melawan Alahan- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif , kulat, bau badan dan kulat air dengan berkesan
3. Sangat bagus untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung perut, ulser , gastrik, hepatitis dan sembelit
4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak , mengurangkan kolestrol , mencegah penyakit jantung, strok , dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
5. Melawan tumor - Makan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan , dengan memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
6. Melegakan keletihan - melegakan keletihan dan salah satu rawatan kebanyakan penyakit
7. Mencegah atau merawat atritis serta kesakitan.
8. Pencetus susu ibu- memperbanyakkan penghasilaan susu ibu.
9. Sebagai perapat dan dikenali sebagai kacip fatimah moden.

Siapa Yang Memerlukan Alfafa?

-Ibu menyusu
-Penghidap Kanser
-Wanita & lelaki
-Orang yang ingin kurus
-Penghidap resdung
-Dan lain-lain.


Promosi Alfalfa berbaki lg 3 hari.. Jom order skrg!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...